Vereniging Zonwering, Rolluiken, Markiezen bedrijven. Zonnescherm, terrasoverkapping, uitvalscherm. - Consumenten - Tips - Voorbereiding

Voorbereiding

Er zijn tal van mogelijkheden voor zonwering. Niet elk type zonwering kan echter overal toegepast worden. Voordat u naar een leverancier gaat is het daarom handig om een aantal zaken te weten.

Oriëntatie van de woning/ramen
De hoogte van de zon bepaald welk type zonwering het meeste effect heeft. De zon komt op in het oosten en gaat onder in het westen. 's Ochtends en 's avonds staat de zon dus laag. Overdag, als de zon uit het zuiden komt, staat de zon hoog. In het noorden komt de zon nooit. Bij de keuze voor een zonwering moet u hier rekening mee houden.

Maten
Bij zonwering die voor een raam hangt moet u weten waar u deze precies gaat hangen. Is dit in de raamkoof, op het raamkozijn of tegen de gevel.

Voor zonwering op een terras moet u weten hoe hoog de muur is waar u hem aan moet hangen. Daarnaast is het handig om te bepalen hoe breed en lang de zonwering moet worden. Dit hangt af van hoe groot het deel is dat u wilt beschermen tegen de zon.

Voor een balkon met plafond heeft u de afmetingen van het plafond nodig, de breedte en de diepte van het balkon. Ook moet u weten hoe groot de afstand is tussen het plafond en de balustrade.

Bij een balkon zonder plafond is het belangrijk om te weten hoeveel ruimte er is voor de armen.

Zoek een bij Romazo aangesloten vakhandelaar